Jouw specialist
voor uw badkamerrenovaties, totale renovaties, vocht- en kelderproblemen.

0485 13 73 31 CONTACT

Vochtproblemen: Schimmels en condens

De gevaren van schimmels

Condens en de daardoor veroorzaakte schimmels in een woning zijn iets wat je absoluut wil vermijden. Ze kunnen schade berokkenen aan je woning,  houtwerk, stenen en metselwerk… Ze hebben allemaal te lijden onder schimmel in huis. Ook de inboedel in je woning is niet veilig voor schimmels. Je meubels kunnen schade oplopen en zullen muf gaan ruiken. 

Het zal je wellicht ook niet verbazen dat wonen tussen de schimmel ook niet gezond is. Vooral mensen die sowieso al problemen met allergieën hebben, zijn er gevoelig aan. Schimmel in je woning kan zorgen voor benauwdheid, veel hoesten, vermoeidheid, uitdroging, hoofdpijn…

Oorzaken van schimmels en condens

Een belangrijke oorzaak van schimmels of condens en overtollig vocht in je woonruimte is het gebrek aan ventilatie. Ventileer je niet genoeg, dan adem je niet alleen vervuilde lucht in, je zal op de duur ook last krijgen van schimmels en vocht dat niet weg kan. We produceren immers de hele dag door vocht. Door de te koken, water dat verdampt uit bloempotten, maar ook gewoon door te ademen.

Schimmel en condens oplossen en voorkomen

Het is daarom van het grootste belang dat dit overtollige vocht in je leefruimte weg kan. Ventileren is de boodschap! Wij hebben daarvoor een passende en zeer doeltreffende oplossing in huis: een geruisloze, comfortabele en makkelijk bedienbare ventilatie

Als je al last hebt van schimmels, dan is de oorzaak aanpakken absoluut een noodzaak, maar de reeds aanwezige schimmel dient uiteraard ook verwijderd te worden voor een gezonde leefomgeving waarvan je nog jaren kan genieten.

Wij lossen jouw condens- en schimmelprobleem op

Schimmels? Vochtige en “zweterige” muren? Overmatig aangedampte ruiten? Redenen genoeg om snel actie te ondernemen! 

Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte en we zorgen ervoor dat jouw vochtprobleem snel en vakkundig wordt opgelost, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over condens in je woning en de daardoor veroorzaakte schimmels. 

Wij zijn dé betrouwbare partner voor het oplossen van vochtproblemen met condens en schimmels in de regio rond Bonheiden, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Lier, Keerbergen, Haacht, Boortmeerbeek, Putte, Duffel, Heist-op-den-Berg, Willebroek, Aarschot en omliggende gemeenten.