Jouw specialist
voor uw badkamerrenovaties, totale renovaties, vocht- en kelderproblemen.

0485 13 73 31 CONTACT

Vochtproblemen door opstijgend vocht

Wat is opstijgend vocht?

Voor we ingaan op wat de gevolgen en oplossingen van opstijgend vocht zijn, willen we eerst duidelijkheid scheppen. Wat is opstijgend vocht eigenlijk? Het woord zegt het eigenlijk zelf al: vocht dat stijgt door je muren. De stenen van je muren hebben capillaire eigenschappen. Dat betekent dat ze vocht opzuigen en naar boven trekken.

Oorzaken opstijgend vocht

Vanwege deze eigenschap is het van het grootste belang dat dat “opzuigen” tegengehouden wordt. Bij de bouw van een woning wordt daarom een waterkering geplaatst: een kunststof folie die geplaatst wordt onder de onderste of de tweede rij stenen. Die zorgt ervoor dat het vocht dat zich eronder bevindt, niet verder naar boven kan geraken. 

Een probleem met die waterkering (of het ontbreken ervan) is dan ook veruit de belangrijkste oorzaak van opstijgend vocht. 

Daarnaast kan ook een foutieve afwerking van je muren ter hoogte van het raakpunt met de vloer de boosdoener zijn.

Hoe herken je opstijgend vocht?

Hoe weet je nu of je last hebt van opstijgend vocht in je woning? Dat zie je doorgaans door afbladderende verf, loskomend behang en vlekken op de muur. En dit alles voornamelijk aan de onderzijde en uitwaaierend naar boven toe.

Gevaren van opstijgend vocht

Vocht in huis is nooit goed. Opstijgend vocht veroorzaakt dan ook tal van mogelijke problemen. Schimmel is daar ongetwijfeld een van. En dat is niet alleen slecht voor je woning, maar ook voor je eigen gezondheid. 

Verder zorgt opstijgend vocht voor schade aan de woning. Een vochtprobleem dat niet tijdig wordt aangepakt zal uiteindelijk leiden tot zware schade aan de muren van je woning, schade aan houtwerk en roestende metalen onderdelen. 

Naast een nefaste invloed op je gezondheid kan opstijgend vocht er ook toe leiden dat je woning uiteindelijk minder waard wordt.

Opstijgend vocht aanpakken

Redenen genoeg dus, om het opstijgend vocht in je woning vandaag nog aan te pakken. Wij hebben de nodige kennis en ervaring in huis om jouw probleem met opstijgend vocht snel en doeltreffend aan te pakken. Geniet snel weer van een gezonde en degelijke woning en zorg ervoor dat je niet voor gigantische herstellingskosten komt te staan.

Offerte opstijgend vocht oplossen

Contacteer ons voor een gratis diagnose en gratis offerte voor het oplossen van je vochtprobleem door opstijgend vocht. 

Wij zijn uw betrouwbare partner voor het oplossen van vochtproblemen door opstijgend vocht in de regio rond Bonheiden, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Lier, Keerbergen, Haacht, Boortmeerbeek, Putte, Duffel, Heist-op-den-Berg, Willebroek, Aarschot en omliggende gemeenten.

Opstijgend vocht foto's