Jouw specialist
voor uw badkamerrenovaties, totale renovaties, vocht- en kelderproblemen.

0485 13 73 31 CONTACT

Kelderdichtingen.

Symptomen vochtproblemen in de kelder

Problemen met vocht in de kelder kunnen zich op verschillende manieren uiten. Ten eerste is er het effectief waarnemen van water, vocht of condens in de kelder. Maar, er zijn ook enkele zaken waar je op kan letten zonder dat je effectief water of vocht ziet. Vaak gaat het dan al over schade aan de woning: tegels die los komen te liggen, barsten in de muren, onverklaarbare vlekken op de muren… 

Wees alert op volgende symptomen van vocht in de kelder:

  • barsten in de muren
  • losse tegels
  • vochtige muren
  • waterdruppels op het plafond of muren

Oorzaken van vocht in de kelder

De kelder van een woning is om verschillende redenen dé plek waar het makkelijkst vochtproblemen ontstaan. Doordat de kelder is ingegraven, staat hij als het ware continu in contact met het grondwater. Daarom is een goede kelderdichting van groot belang. 

Er zijn echter nog enkele mogelijke oorzaken waarom de kelder vatbaarder is voor problemen met vocht. Buizen van de waterleiding en afvoeren lopen veelal door de kelder. Als er die leidingen beschadigd worden, zorgt dit ook voor vochtproblemen in de kelder

Tot slot is er nog het gebrek aan ventilatie. Goed ventileren is in veel gevallen een doeltreffende manier om vochtproblemen te voorkomen. Doordat de kelder zich ondergronds bevindt, is het doorgaans niet mogelijk om een raam open te zetten. Vooral in het geval van vochtproblemen door condensatie is het gebrek aan ventilatie een belangrijke oorzaak.

Vochtproblemen in de kelder oplossen

Wat de oorzaak van het vochtprobleem in jouw kelder ook is, het is van het grootste belang dat je de problemen zo snel mogelijk laat oplossen. Problemen met vocht in de kelder beperken zich meestal niet alleen tot de kelder. Het is een kwestie van tijd voor je ook in de rest van je woning problemen ondervindt. Met alle gevolgen van dien voor de gezondheid van je woning én van jezelf!

Offerte kelderproblemen oplossen

Laat dus vandaag nog die vochtproblemen in je kelder onderzoeken en oplossen en voorkom peperdure kosten voor de herstelling van schade die door vocht in je kelder werd veroorzaakt. Wij hebben de passende oplossing voor het vochtprobleem in jouw woning in Bonheiden of in de ruime omgeving! 

Vraag een vrijblijvend een offerte.

Wij zijn uw betrouwbare partner voor het oplossen van vochtproblemen in de kelder in de regio rond Bonheiden, Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Lier, Keerbergen, Haacht, Boortmeerbeek, Putte, Duffel, Heist-op-den-Berg, Willebroek, Aarschot en omliggende gemeenten.

Project 1